сряда, 31 март 2021 г.

Споделен хостинг

Споделен хостинг


Ако вашият уебсайт не изисква мощни специализирани или VPS сървъри и имате нужда от  бюджетно решение, споделеният хостинг е нужният за вас. Тези 10 уеб хоста предлагат най-добрите услуги за споделен хостинг наоколо.

Какво е споделен уеб хостинг?

Схващането, че вашият бизнес не се нуждае от уебсайт, е заблуда. Всеки бизнес се нуждае от онлайн присъствие, независимо от неговия мащаб. Няма значение дали сте главен изпълнителен директор на мултинационална корпорация или собственик на квартално кафене, имате нужда от уебсайт, така че потенциалните клиенти да могат да купуват вашите продукти онлайн или поне да научат повече за вашия бизнес. Използвайте пълния потенциал на онлайн присъствието.

В крайна сметка един атрактивен, лесен за използване и информативен сайт може да привлече нови клиенти. Бизнес, на който липсва уебсайт, е по-трудно достъпен и дори ненадежден. Не искате бизнесът ви да попада в тази категория, нали. Дори и най-малкият бизнес трябва да има сайт, а това означава да изберете уеб хостинг услуга. Ако вашият сайт има скромни нужди и имате съответно малък бюджет, трябва да разгледате услугата за споделен уеб хостинг.

За разлика от специалния хостинг сървър, който захранва един сайт, споделеният сървър за хостинг съдържа множество сайтове. Напред към споделения хостинг! Евтин е. Споделеният уеб хостинг е изключително бюджетно решение; в повечето случаи можете да хоствате уебсайт на споделен сървър за под $ 10 на месец. Специализираният хостинг, от друга страна, може да струва стотици долари на месец.

Недостатъкът на споделения хостинг? Потенциална нестабилност на уебсайта, тъй като вашият сайт споделя ресурсите на процесора на сървъра с други сайтове. Например, ако споделяте сървър и един от сайтовете на този сървър има скок на трафика, страниците ви може да се зареждат бавно - или изобщо да не се зареждат. И все пак споделеният уеб хостинг е супер достъпен начин за стартиране и работа на сайт.

Въпреки това, не всички планове за споделен хостинг са създадени еднакво. Разбира се, всички компании за уеб хостинг ви позволяват да съхранявате файлове на техните сървъри, но те предлагат различни количества месечни трансфери на данни, съхранение и други функции. Дори начина, по който плащате (месечно спрямо годишно плащане), също може да бъде коренно различен. Повечето споделени уеб хостове предлагат множество планове, които представят техните продукти с ниско, средно и най-високо ниво.

Естествено, ще платите повече за услуга от по-горно ниво, но ще получите повече функции. Уеб хостовете обикновено ви дават отстъпка, ако се регистрирате за многомесечен план.

Особености на споделения хостинг

Много споделени уеб хостове предлагат неограничени месечни трансфери и съхранение на данни, така че други фактори могат да ви помогнат да решите коя услуга е най-подходяща за вашия бизнес. Не забравяйте да прочетете обаче и  малкия шрифт в договора си, за да сте сигурни, че няма никакви проблеми и неясноти. Уверете се, че понятието "неограничен" наистина съответства на хостинг услугата, която ще получите.

Обърнете внимание и на операционната ситема. Имате ли нужда от Windows сървъри? Linux сървъри? Проучете внимателно. Що се отнася до сървърните операционни системи, Linux обикновено е опцията по подразбиране. Все пак някои услуги предлагат избор на Linux или Windows хостинг. Ако имате специфични сървърни приложения, които изискват Windows, като SQL Server или персонализирано приложение, написано в .NET, тогава трябва да се уверите, че вашият уеб хост има Windows хостинг. Но не позволявайте на идеята за Linux хост да ви сплаши.

Повечето уеб хостове в днешно време предлагат графичен интерфейс или контролен панел за опростяване на администрирането на сървъра и управлението на уебсайтове. Вместо да пишете в командния ред, ще щракнете върху лесно разпознаваеми икони.

Има някои спецификации, които може да не намерите, докато разглеждате сайта на уеб хост. Например, много уеб хостове не изброяват количеството RAM, предлагано от техните планове за споделен хостинг. В такива случаи можете спокойно да предположите, че общата памет на RAM е по-малка от 1 GB. Няколко уеб хостинг услуги предлагат първокласни споделени планове, които предлагат 1 GB RAM или малко повече. Ако искате надеждна производителност под натиск, без да харчите стотици долари на месец, потърсете хостинг на виртуален частен сървър (VPS). Регистрирането за VPS план ще даде на бъдещия ви сайт значително количество компютърни ресурси.

Вие също ще искате уеб хост с отзивчива 24/7 поддръжка на клиенти. Форумите, базите знания, и ръководствата са полезни инструменти, но не може да се сравнят с това да получите бърз и качествен съпорт от реален специалист - чрез имейл, обаждане или уебчат.

За блогърите

Алтернативна форма на споделен уеб хостинг е WordPress хостинг. Тази опция е за хора, които искат да създадат сайтовете си с помощта на популярната система за управление на съдържанието на WordPress (CMS), но не искат да се занимават с много неща от бекенда (като актуализиране на приложенията и CMS и активиране автоматични архиви). Управляваните планове на WordPress обикновено имат функции за сигурност, предназначени да защитят CMS от възможни пробойни.

Някои уеб хостове предлагат управляван WordPress като само един от многото им хостинг пакети. Други се специализират в WordPress хостинг и не предлагат допълнителни хостинг планове.

Не забравяйте Uptime

Всички гореспоменати функции са ценни за уеб хостинга, но нито една не отговаря на важността на времето за работа на сайта. Ако сайтът ви не работи, клиентите или клиентите няма да могат да ви намерят или да получат достъп до вашите продукти или услуги.

За да бъде добра една хостинг компания тя трябва да  поддържа сайтовете ви работещи. Ако не го направи, това е индикация за проблем. Дори и да се справят с всичко останало правилно, сайтовете имащи проблеми, свързани с ъптайма, води до това, че компаниите, в които се хостват се приемат по-несериозно и не заслужават такова доверие.

Започнете със споделен уеб хостинг

Стартирането на уебсайт не е лесно, но указанията по-горе ви дават солидна основа, върху която можете да започнете пътуването си. Ако сте готови да изберете страхотна услуга за уеб хостинг, не забравяйте да проверите страхотните хостинг планове на Jump.

0 comments:

Публикуване на коментар