неделя, 8 август 2021 г.

Защо избрах хостинг в Jump?

"Защо избрах хостинг в Jump?"

Тази статия ще ви помогне да изберете хостинг доставчик, разглеждайки детайлите, на които трябва да обърнете внимание.

Също така ще обясним  "Защо избрах хостинг в Jump?", описвайки всички положителни страни на хостинг доставчика Jump.

Ако искате хората да посещават вашия уебсайт, той трябва да бъде хостван в интернет. Доставчиците на уеб хостинг ще направят това вместо вас. Тъй като задачата им е да се грижат за вашия сайт в онлайн пространството, изборът на добър доставчик на уеб хостинг е изключително важен.

В тази статия ще обсъдим:

Какво точно ви дава доставчикът на уеб хостинг;

Как да изберем идеалния план за уеб хостинг за вашия бизнес уебсайт;

Задължителните функции, на които трябва да обърнете внимание при доставчика на уеб хостинг.

"Защо избрах хостинг в Jump?"

За да започнем, нека разгледаме накратко какво точно правят доставчиците на уеб хостинг. Това ще ви помогне да разберете по-добре различните функции, които те предоставят.

Какво прави доставчикът на уеб хостинг за вас?

Основната работа на доставчика на уеб хостинг е да осигури присъствието на вашия уебсайт в реално време в интернет, така че хората да имат достъп до него.

За тази цел доставчикът на уеб хостинг ще ви даде три основни неща:

Домейн: 

Домейнът е адресът на вашия уебсайт, който хората въвеждат в браузъра си, за да отидат на вашия уебсайт. Например https://www.hosting-jump.info - име на домейн, което хората могат да използват за достъп до нашия уебсайт. Вашият хостинг доставчик ще ви позволи да изберете име на домейн за вашия уебсайт и ще ви уведоми дали вече е взето.

Сървър: 

Сървърът е машината, която хоства уебсайта ви на живо в интернет. Той също така е отговорен за поддържането на трафика, идващ във вашия уебсайт. Вашият хостинг доставчик ще ‘хоства’ уебсайта ви на един от техните сървъри, така че хората да имат достъп до него чрез интернет.

Място за съхранение: 

Вашият уебсайт ще съдържа текст, изображения, видеоклипове и други медийни файлове заедно с кода. Вашият хостинг доставчик ще ви предостави специално пространство, където можете да съхранявате всички кодове и медийни файлове на вашия уебсайт.

Това е основната функционалност, която предлага всеки отделен доставчик на уеб хостинг. Домейн (който е като физически адрес), сървър (място, където уебсайтът ви може да живее и хората да идват да го посещават) и място за съхранение (място за файловете на уебсайта ви).

В допълнение към тези три основни функционалности, доставчиците на уеб хостинг предлагат и допълнителни функции.

Как да изберем идеалния план за уеб хостинг за вашия бизнес уебсайт;

Вашият уеб хостинг доставчик  ще ви даде различни опции, когато отидете при него за да получите тази услуга.

Споделени или dedicated сървъри? Управляван или частен хостинг? Single или Wildcard SSL? Linux или Windows? Тези различни технически термини могат да ви объркат, затруднявайки идентифицирането на кой план е идеален за вашия уебсайт.

Но не се притеснявайте, защото в този раздел ще ви покажем как да вземате различни важни решения, когато става въпрос за избор на план за уеб хостинг.

Цена на хостинг

Цената на хостинг услугите е важен компонент, но не трябва да е най-важния. Внимателно сравнете всички останали предимства и недостатъци на отделните хостинг доставчици. Понякога си заслужава да платите малко по-висока цена, но да получите по-добро обслужване и непрекъснат процес на функциониране на вашия сайт.

Какъв вид хостинг ви е необходим?

Както обяснихме по-горе, вашият доставчик на уеб хостинг ще ви даде сървър, където ще живее вашият уебсайт. Но ще трябва да изберете на какъв вид сървър искате уебсайта си: споделен сървър или виртуален частен сървър (VPS)?

Ето разликата между двете:

Споделен хостинг

 • В споделена хостинг среда вашият уебсайт ‘живее’ с други уебсайтове на същия сървър. Тук ресурсите на сървъра като RAM, дисково пространство, процесор се споделят от уебсайтовете, живеещи на този сървър.
 • Хостингът на вашия уеб сайт на споделен сървър е най-достъпната опция. Това е чудесен избор, ако уебсайтът ви тепърва започва и нямате много посетители. Това е така, защото не се нуждаете от много дисково пространство или bandwidth, от които се нуждаят сайтовете с голям трафик.
 • Ако търсите допълнителна сигурност, нашият Linux хостинг може да е точно това, от което се нуждаете. Linux хостингът обикновено се счита за най-сигурната опция, що се отнася до операционната система.
 • Ако вашият уебсайт получава много трафик, не бива да избирате този тип хостинг. Това е така, тъй като тъй като уебсайтът ви е на споделен сървър, голямото количество трафик може да не се поддържа поради ограничени ресурси.

Виртуален частен хостинг сървър - VPS

 • Във виртуална частна хостинг среда вашият уебсайт ‘живее’ на същия сървър като другите уебсайтове, но в изолирана среда. Получавате специална обработваща мощност, RAM и дисково пространство, които други уебсайтове на този сървър не могат да използват.
 • Този тип хостинг струва повече. Но вие получавате повече мощност, което означава, че вашият уебсайт може да обработва значително повече трафик и да обработва повече потребителски заявки. Ако имате добре установен бизнес и очаквате много трафик, вземете VPS за хостинг на вашия уебсайт.
 • Ако вашият уебсайт е предимно информационен сайт или няма да привлече много посетители, този тип хостинг не се препоръчва. Това е така, защото ако получите нисък трафик, вашите ресурси ще отидат на вятъра.

Имайки предвид тези точки, зависи от вас да изберете какъв вид хостинг ви е необходим. Ако вашият уебсайт получи няколко хиляди посетители, вероятно ще се справите добре със споделен хостинг. Но ако вашият уебсайт получава стотици хиляди или милиони посетители, по-подходящ би бил VPS хостинг.


SSL сигурност или липса на сигурност?

По този въпрос не трябва да има дебат. Разбира се, че се нуждаете от SSL защита за вашия уебсайт.

SSL сертификатът ще криптира вашия уебсайт и данни за клиенти и ще се увери, че никой външен хакер не може да го открадне. Това е особено полезно, ако работите с уебсайт, където клиентите трябва да въвеждат чувствителни данни, като имейл, номера на кредитни карти и техния домашен адрес.

Ето какво прави SSL сертификатът:

 • Шифрова всички данни, които протичат между вашия уебсайт и посетителите. Това означава, че хакерите не могат да видят каква информация се обменя между вашия уебсайт и посетителите му.
 • Поставя зелен катинар на браузърите на посетителите, когато дойдат на вашия уебсайт. Това им показва, че вашият уебсайт е защитен и увеличава доверието им, че сте легитимен бизнес. Освен това името на вашия домейн ще започне с „https: \\“ вместо с обикновеното „http: \\“.
 • Ако добавите SSL сертификат към уебсайта си, Google ще ви класира по-високо в тяхната търсачка. Това прави SSL полезен и от гледна точка на SEO.

Има два вида SSL сертификати: SSL и Wildcard SSL.

Разликата между двете е, че Wildcard SSL ви позволява да защитите множество уебсайтове, докато нормалният ви позволява да защитите един уебсайт.

Така че, ако имате само един уебсайт, вземете редовен SSL сертификат. Но ако имате (или планирате да имате) повече от един уебсайт, вземете Wildcard SSL сертификат. Това ще ви позволи да защитите всички настоящи и бъдещи уебсайтове под ваше притежание.

От какви ресурси се нуждаете?

Последното нещо, което трябва да решите, когато получавате хостинг план, е колко ресурси са ви необходими.

Това е доста проста стъпка, която изисква да отговорите на няколко въпроса като:

 • Колко професионални имейл адреса ви трябват, които завършват с @ yourwebsitename.com? Това зависи от това колко работници във вашата компания се нуждаят от такъв вид професионален имейл.
 • Колко дисково пространство ви трябва? Това зависи от това колко са медийните елементи на вашия уебсайт. Колкото повече снимки, видеоклипове и файлове има на вашия уебсайт, толкова повече дисково пространство ви е необходимо.
 • Колко bandwidth ви е необходим? Това зависи от трафика, който получавате. Ако вашият уебсайт получава много посетители или постоянно се срива, трябва да надстроите тази стойност.

След като отговорите на тези въпроси, ще ви стане лесно да изберете кой хостинг план ви е необходим за вашия уебсайт.

Какво трябва да търсите в професионален доставчик на уеб хостинг

В горните раздели обсъдихме как можете да решите между различни планове, предлагани от доставчик на уеб хостинг. Доставчикът на уеб хостинг трябва поне да предлага основните функции, които обсъдихме по-горе, т.е.надежден хостинг, SSL сертификат, вашия личен домейн и т.н.

Но това не е всичко. Също така трябва да се съсредоточите върху това какви услуги и поддръжка ще ви предостави вашият доставчик на уеб хостинг, след като се абонирате за техния хостинг план.

Ето няколко неща, за които трябва да внимавате:

 1. Наистина неограничени планове: Някои доставчици на хостинг рекламират безплатно пространство, място за съхранение или bandwidth, но все пак го ограничават на определено ниво. Трябва внимателно да прочетете техните условия и да разберете дали неограничените планове, които предлагат, са наистина неограничени.
 2. Експертен екип за поддръжка: След като хоствате уебсайта си, може да срещнете някои технически проблеми. Вашият хостинг доставчик трябва да ви предостави отлична подкрепа в това отношение. Техните експерти трябва да могат бързо да поправят всички проблеми с хостинга, които може да имате.
 3. Висококачествено обучение: Вашият хостинг доставчик трябва да предлага висококачествени ресурси, за да научите как да управлявате хоствания си сайт. Това е важно, защото не трябва да разчитате на техния помощен персонал за всичките си проблеми.
 4. Допълнителни услуги: Предлага ли вашият хостинг доставчик редовно да архивира вашите данни, да коригира грешките ви и да актуализира софтуера ви от страна на сървъра? Уверете се, че го правят, защото ще спестите много време за поддръжка на уебсайта.
 5. Надеждност: Вашият доставчик на уеб хостинг трябва да се увери, че уебсайтът ви е активен през цялото време в интернет. Не бива да се срива ненужно. Вашият доставчик на уеб хостинг също трябва да предприеме мерки за сигурност срещу хакери и да поддържа вашия уеб сайт в безопасност на своите сървъри. По-важното е, че той трябва да ви помогне при възникнали проблеми, като ви предоставят отлична клиентска поддръжка.

"Защо избрах хостинг в Jump?"

"Защо избрах хостинг в Jump?"

На базата на информацията, разгледана в предните раздели можем смело да заявим, че Jump.bg е точния хостинг доставчик, от който се нуждаете. 
Jump съчетава чудесен екип от професионалисти, 24 часова акуратна и светкавична поддръжка, помощ при прехвърляне на домейн, качествени ресурси под формата на статии, специализирана информация, ръководства, които може да намерите на сайта им и в секция блог.  
Jump предлага качествени услуги и продукти, безплатен SSL, оптимизиран хостинг за вашия онлайн магазин и множество промоции, съчетани с безплатни домейни. 
При тях откриваме и голямо разнообразие на различни видове хостинг за всички нужди - Споделен, Wordpress, Eshop хостинг, Онлайн радио хостинг, Реселър хостинг съчетани с бърз Litespeed сървър и модерен Data Center.
Jump предлага и клауд виртуални сървъри, придружени с бърз, тройно репликиран SSD NVMe сторидж. Управлението на тези сървъри е улеснено с безплатно инсталирания  контролен панел Virtualmin.
За да бъде вашият уебсайт  хостван на най-сигурното място и винаги активен онлайн, не се колебайте и се доверете на Jump.bg

"Защо избрах хостинг в Jump?"


"Защо избрах хостинг в Jump?"

6 коментара:

 1. Полезна статия по темата "Защо избрах хостинг в Jump?"

  ОтговорИзтриване
 2. Доста съдържателна и информативна статия.

  ОтговорИзтриване
 3. Вероника И.23 март 2021 г., 1:16 ч.

  Очакваме още информация относно предимствата на Jump, промоциите, по-подробно описание на услугите, и какво може да се подобри...Успех в състезанието!

  ОтговорИзтриване
 4. Jump e добър избор за хостинг доставчик, още повече че много други се издъниха, предлагайки платен SSL...

  ОтговорИзтриване
 5. Интересно проучване, надявам се Jump да подобряват още повече услугите и съпорта си.

  ОтговорИзтриване
 6. скоро започва състезанието, интересно кой ще спечели, дали този участник, който е развил най-добре темата за хостинг услугите като клъстер или ще има и други фактори :)

  ОтговорИзтриване