четвъртък, 22 април 2021 г.

Как да изберем най-доброто име на домейн

как да изберем най-доброто име на домейн


Изборът на правилното име на домейн за вашия уеб сайт е от решаващо значение за вашия успех. Ако изберете грешно име на домейн, може да се окаже че няма как да превключите по-късно на друг домейн, без да навредите на вашата марка и класиране при търсене.
Ето защо е изключително важно да изберете най-доброто име на домейн от самото начало.
Когато започнете за първи път, може да не е лесно да измислите уникален бранд с перфектно име на домейн.
В тази статия ще споделим всички инструменти и съвети, необходими ви, за да получите идеи за име на домейн, да изберете най-доброто име на домейн и да регистрирате новия си домейн (безплатно).

14 съвета за избор на най-доброто име на домейн

Когато стартирате блог, изборът на име на домейн може да бъде стресиращ, защото не искате да сгрешите.

За да улесним процеса, разполагаме с проста рамка от 14 стъпки, която можете да използвате, за да изберете най-добрия домейн за вашия уебсайт.

 1. Придържайте се към .com
 2. Използвайте ключови думи в търсенето на име на домейн
 3. Нека името на домейна ви бъде кратко
 4. Улеснете произношението и правописа
 5. Поддържайте го уникален и марков
 6. Избягвайте тирета в името на домейна
 7. Избягвайте удвоените букви
 8. Оставете място за разширяване
 9. Проучете името на вашия домейн
 10. Използвайте генератори на домейни за умни идеи
 11. Действайте бързо, преди някой друг да го вземе
 12. Най-доброто място за регистрация на име на домейн
 13. Вземете безплатен домейн с уеб хостинг

Нека да разгледаме тези съвети един по един с повече подробности.

1. Придържайте се към .com

Днес има много нови разширения за имена на домейни, от оригиналните .com, .net и .org до нишови разширения като .pizza, .photography и дори .blog.
Винаги препоръчваме да изберете име на домейн .com.

Въпреки че може да бъде изкушаващо да се измислят хитроумни имена на блогове, използвайки нови разширения, .com все още е най-утвърденото и надеждно разширение на име на домейн.

По-новите разширения на домейни като .ninja или .photography могат да бъдат ненадеждни.

Dot-com домейните са и най-запомнящите се. Много потребители, особено тези, които не са толкова разбираеми в технологиите, автоматично ще напишат „.com“ в края на всеки домейн, без да мислят за това.

Ако вашият уебсайт е нещо като jane.photography и вашите потребители случайно въведат jane.photography.com, те ще попаднат на страница за грешка на уебсайта photography.com.

Умно е да избегнете този риск, като се придържате към .com.

Да не говорим че повечето клавиатури на смартфоните автоматично имат бутон .com

2. Използвайте ключови думи в търсенето на име на домейн

Ключовите думи играят важна роля в даден домейн. Използвайки ключови думи в името на вашия домейн, вие казвате на търсачките за какво става дума в уебсайта ви. Заедно с качественото съдържание и доброто потребителско изживяване, ключовите думи във вашия домейн могат да ви помогнат да се класирате по-високо в Google.

Много е трудно да намерите добър домейн с целевите си ключови думи, което още не е взето.

Ще трябва да бъдете креативни и да комбинирате ключовите си думи с други думи, за да откроите домейна си.

3.Нека името на домейна ви бъде кратко

Въпреки че ключовите думи са важни, не прекалявайте с дължината на домейна. По-добре е да имате име на домейн, което да е кратко и запомнящо се.

Препоръчваме да запазите името на домейна си под 15 знака. По-дългите домейни са по-трудни за запомняне от потребителите.

Потребителите също така ще са по-склонни да въвеждат печатни грешки с по-дълги имена на домейни, което може да доведе до загуба на трафик.

Ето защо е добре да запазите дължината на домейна си кратка.4. Направете вашето име на домейн лесно за произнасяне и изписване

Би трябвало да можете лесно да споделяте името на домейна си, когато говорите, както и пишете. Никога не знаете кога ще бъдете помолени да споделите лично името на домейна си.

Ако планирате да използвате името на домейна си, за да създадете професионален бизнес имейл адрес, то определено трябва да е лесно за разбиране и изписване за всеки слушател.

5. Поддържайте го уникален и удобен за употреба

Името на домейна на вашия блог трябва да е уникално, за да можете да се откроите в съзнанието на вашите читатели. Умно е да изследвате други блогове във вашата ниша и да разберете кои имена на домейни използват.

Не искате да използвате случайно име на търговска марка или да бъдете обвинени в копиране на друг блогър.

Можете също така да изберете име на домейн, което звучи повече като бранд.

Имената на домейни с марка са уникални и запомнящи се. Например „Amazon.com“ е много по-добре звучащо име от „BuyBooksOnline.com“.

6. Избягвайте тирета в името на домейна.

Никога не създавайте име на домейн с тирета. Тиретата могат да бъдат знак за нежелани домейни, с които не искате да ви свързват.

Ако изберете име на домейн с тирета, тъй като домейнът, който искате, вече е взет, тогава вашите потребители вероятно ще попаднат на сайта на вашия конкурент, ако забравят да въведат тирето.

7. Избягвайте двойни букви

Добра идея е да избягвате домейни с удвоени букви, защото това увеличава шансовете ви да загубите трафик от неволни грешки при изписването. Например домейн като Presssetup.com ще бъде по-уязвим откъм грешки и ще доведе до загуба на трафик.

Избягването на удвоени букви също ще направи домейна ви лесен за въвеждане и по-добре звучащ като бранд.

8. Оставете място за разширяване на нишата ви

Разумно е да изберете име на домейн, което е свързано с вашата индустрия / ниша, защото дава на потребителите някаква представа за какво става дума в уебсайта ви. Но вие също не искате да ограничавате твърде дългосрочните си възможности.

Например, цветар може да избере име на домейн като orchidblog.com, но след това може да поиска да започне да пише в блогове за други цветя до орхидеите. В този случай домейнът може да ви попречи да привлечете читатели, интересуващи се от други цветя.

Евентуален избор на нов домейн може да бъде разочароващ процес и може да ви накара да загубите класиране в резултатите от търсене, ако не го направите правилно. Ето защо е важно да изберете гъвкаво име на домейн от самото начало.

9. Проучете вашето име на домейн

Преди да регистрирате име на домейн, опитайте се да разберете дали вече има регистриран бизнес, използващ същото име.

Можете да извършите търсене на търговска марка, за да видите дали вече има подобно или точно същото име, което вече е запазено.

Можете също така да извършите търсене в Google и да проверите за наличността на името в най-добрите уебсайтове в социалните медии като Twitter, Facebook, Instagram и т.н.

Подобно или съвпадащо име не само би създало объркване, но би могло да има и сериозни правни последици, което може да ви струва много пари.

След като създадете и стартирате собствен уебсайт, можете да научите повече за това как да запазите търговска марка и да защитите авторските права на името и логото на уебсайта си.

10. Използвайте генератори на имена на домейни за умни идеи

В момента има повече от 360 милиона регистрирани имена на домейни. Това кара много хора да казват, че всички добри домейни вече са взети.

Ръчното търсене на индивидуално име на домейн може да отнеме много време.

Тук влизат генераторите на имена на домейни. Тези безплатни инструменти автоматично търсят вашите дефинирани ключови думи, за да намерят стотици умни идеи за имена на домейни.

Препоръчваме да използвате Nameboy, който е един от най-старите и популярни инструменти за генериране на имена на домейни онлайн.

Можете също да използвате безплатния инструмент за генерация на бизнес имена на WPBeginner или генератора на домейни на IsItWP, за да намерите повече идеи за имена на домейни.

11. Действайте бързо, преди някой друг да го вземе

Всеки ден се регистрират хиляди нови имена на домейни от всички части на света. Ако сте намерили име на домейн, което ви харесва, не чакайте твърде дълго.

Имената на домейни са като недвижими имоти. Хиляди хора активно търсят добри маркови имена на домейни, които да могат да регистрират за по-добри цени в бъдеще.

Ако не действате бързо, тогава някой може да продължи и да регистрира вашата идея за домейн.

Тъй като имената на домейни са относително евтини, ние винаги препоръчваме на нашите читатели да действат бързо. Ако промените решението си по-късно, тогава можете просто да го оставите да изтече.

12. Най-добрите места за закупуване на име на домейн
Как да регистрирате собствено име на домейн и как да го получите безплатно.

В мрежата има стотици регистратори на домейни. Важно е да избирате внимателно, защото по-късно може да е трудно да преместите домейна си.

Подобно на уеб хостинга, цените на регистрациите на домейни могат да варират от 9 до 24 долара. Можете дори да го получите безплатно *.

Нека да разгледаме как можете лесно да си купите име на домейн.

13.Безплатна регистрация на домейн с уеб хостинг
По-голямата част от уеб хостинг компаниите също предлагат регистрация на домейн като услуга. Някои от тези компании предлагат безплатна регистрация на домейн с нови хостинг акаунти.

Ако стартирате нов уебсайт, тогава е умна идея да се възползвате от тази оферта и да получите името на домейна си безплатно.

Важно е да имате предвид, че повечето хостове предлагат безплатни регистрации на домейни само за 1 година. След първата година регистрацията на вашия домейн ще се поднови с около $ 14 на година.

Много потребители се възползват от безплатния домейн за първата година, защото ще трябва да платите за името на домейна независимо, защо да не го получите безплатно.

0 comments:

Публикуване на коментар